Relax, ktorý ponúka nebo

By 9. december 2015 Zamyslenia No Comments
obrazok 160

Zamyslenie: Stred týždňa, čakanie na piatok. Koľkí z nás chodia so zvesenou hlavou a na otázku Ako sa máš? odpovedajú: „Som unavený. Nevládzem. Už nemám síl.“ Dnešná doba je ako nezastavujúci sa kolotoč. Zo všetkých strán nás niečo manipuluje, niečo súri, niečo nám kradne čas. Niečo nám kradne seba samého. Nevieme, čo znamená ticho. Boh má na chorobu dnešnej doby jeden účinný liek. Vraví, že jeho bremeno je ľahké. A dokonca jarmo príjemné. Čože? Veď po tom prahneme z hĺbky našej duše! Pokoj! To je to, čo dnešný človek chce.

Stačí byť tichým a pokorným. Nie mlčať a umelo sa pokorovať. Nájsť ticho srdca, byť človekom pokory. Boh pozýva. Že si žiadne pozvanie nedostal? „Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení.“  Tak poď, ty, ktorý sa namáhaš a nevládzeš.

Plug and Pray: Pane, vďaka Ti za moje bremená. Aj keď hundrem a odmietam ich,  viem, že práve vďaka nim si ma pripravuješ pre nebo. Prosím Ťa, daj mi silu každý deň dvíhať moje ťažké jarmá a hľadať útechu v Tebe. Nauč ma naozaj dôverovať, že nech sa deje čokoľvek, u Teba nájdem odpočinok pre svoju dušu. Pretváraj ma na človeka pokory.

V akcii: Skús sa pozrieť na seba do zrkadla. Vidíš unaveného alebo starosťami zavaleného človeka? Ak hej, prijmi pozvanie od Boha. Odovzdaj mu dnes každý jeden problém, ťažkú situáciu, hnev. Všetko, čo z teba robí človeka uponáhľanej doby. Zastav sa a úprimne zanechaj batôžtek starostí pred milujúcou náručou Boha. Formu nechávam na teba (strelná modlitba, zastávka v kostole, pomoc niekomu, úsmev, chvíľka stíšenia, atď.).

Bonus:  https://www.youtube.com/watch?v=ko_sARIZ4lM Vnímaj ten krásny text. A…Dôveruj

Evanjelium: Mt 11, 28 – 30

About advent

Chceš prežiť Advent lepšie? Sleduj Advent na Facebooku!