Pripravme cestu Pánovi!

By 6. december 2015 Zamyslenia No Comments
obrazok 017

Zamyslenie: V dnešnom evanjeliu okrem historického zaradenia povolania Jána Krstiteľa zaznievajú aj tieto slová, ktoré sú citátom proroka Izaiáša: Pripravte cestu Pánovi, vyrovnajte mu chodníky! Pred každou významnou udalosťou je mnoho prípravy. Pred návštevou prezidenta červený koberec, mnoho ochrankárov. Doma pred príchodom návštevy zase upratujeme v dome alebo byte, aby sa návšteva cítila príjemne. Niečo podobné by sme mali aj my sami urobiť vo svojom vnútri. Znížiť kopec pýchy, vyplniť prázdnotu Bohom, pokrivené svedomie a aj medziľudské vzťahy zase narovnať vo sviatosti zmierenia. Aby Pán prišiel do pekného vyzdobeného domu nášho srdca. Aj my sme povolaní k tomu, aby sme po vzore Jána Krstiteľa išli a ohlasovali príchod Kráľa Kráľov.

Plug and Pray: Pane, pomôž mi rozpoznať, čo v mojom vnútri potrebuje vyplnenie, aký kopec potrebuje zníženie. Daj mi odvahu ísť a hlásať príchod Kráľa Kráľov.

V akcii: Pokús sa cez deň si nájsť osobnú 10 minútovku s Pánom, dovoľ mu preskúmať tvoje srdce a popros Ho, aby ti pomohol znížiť a vyrovnať chodník tvojho srdca.

Bonus: Skús vložiť tvoje krivé cesty aj kopce, ktoré potrebujú zníženie, pred Pána prostredníctvom tejto piesne ako modlitby… Pripravme cestu Emanuelovi.

https://www.youtube.com/watch?v=o8Djszk4hG4

Evanjelium: Lk 3, 1–6

About advent

Chceš prežiť Advent lepšie? Sleduj Advent na Facebooku!