Konferencia biskupov Slovenska pozýva do projektu adventných myšlienok

By 25. november 2016 Zamyslenia No Comments
advent-kbs

Myšlienky od kardinálov, sv. Jána Pavla II. a iných osobností, ktoré boli vybrané pri príležitosti budúcoročného 100. výročia zjavení Panny Márie vo Fatime, môžu od Prvej adventnej nedele až do Štedrého dňa získať na e-mail všetci, ktorí sú prihlásení do projektu Advent s Konferenciou biskupov Slovenska (KBS). Cieľom tejto aktivity je pomôcť duchovne sa pripraviť na sviatok narodenia Ježiša Krista. Tí, čo nemajú prístup na internet, môžu projekt podporiť svojou modlitbou, pôstom alebo inými skutkami milosrdnej lásky. Pozvaní sú k tiež k skutkom telesného milosrdenstva.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť na internetovej stránke zamyslenia.kbs.sk (časť Registrácia). Tí, ktorí sa zapojili do posledného z projektov (v pôste 2016), sú už v novom automaticky prihlásení. Myšlienky budú v slovenskom jazyku. Myšlienky vybrala rehoľná sestra Hermana Matláková, bývalá koordinátorka Roka zasväteného života na Slovensku. Tí, čo nemajú možnosť dostávať zamyslenia na e-mail, ich nájdu aktualizovane každý deň na stránke projektu alebo na profile “Zamyslenia KBS” na sociálnej sieti Facebook.

Ide o projekt Konferencie biskupov Slovenska. V podobnom duchu sa projekt chystá už po ôsmy raz. Prvým z nich bola letná interaktívna duchovná podpora putovania relikvie sv. Cyrila v USA a Kanade (2013), ďalším zamyslenia na adventnú alebo vianočnú tému (2013). Neskôr to boli pôstne myšlienky súčasného Svätého Otca (2014), a potom adventné zamyslenia sv. Jána Pavla II. (2014). V rámci Roka zasväteného života sa konal Pôst zo zasvätenými (2015) a v rámci Svätého roku milosrdenstva Advent s Konferenciou biskupov Slovenska (2015). V rámci pôstu tohto roka (2016) to boli myšlienky so sv. Teréziou z Lisieux, ktorej relikvie putovali po Slovensku.

Navyše je možné sledovať adventné zamyslenia Projektu Vianoce a Adventu s rodinou.

About advent

Chceš prežiť Advent lepšie? Sleduj Advent na Facebooku!